OMÉK

Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás 2017. szeptember 20-24.

Izgalmas kihívással kezdődött az idei tanévünk. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara iskolánkat, a BVHSZC Szamos Mátyás Szakgimnáziumát és Szakközépiskoláját kérte fel látvány- és háttérkonyhájuk szervezési és lebonyolítási munkájának szakmai segítésére.

Kis csapatunk – Várhelyi Miklós és Pavlicsek Csaba szakoktatók irányításával és hat tanulóval: Rajzer Dávid, Spekova Friderika, Stipkovits Dorina, Szekeres Krisztián, Takács Miklós Márton, Végh Máté Gyula – lelkesen vágott bele a munkába. Tanítványaink a háttérmunkától a látványkonyhai szakmai bemutatókig minden folyamatban részt vehettek és sok tapasztalatot, élményt és gratulációt gyűjtöttek be a hét folyamán.

Pavilonunkban kiállítottak és bemutatót tartottak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar legkiválóbb magyar képviselői. A húsipar, a zöldségtermesztés, a biotermékek, a korszerű és egészséges alapanyagokat gyártó vállalatok kavalkádját segíthettük.

Az ezernél több látogató kóstoltatása mellett jutott időnk kapcsolatteremtésre és a vendégekkel folytatott beszélgetésre is.

Számomra a legkedvesebb pillanatok azok voltak, ha tanítványainkat iskolánkról kérdezték, s ők büszkén mesélték, honnan jöttek.

Megtiszteltetés volt részünkre, hogy a világhírű Wagyu beef bemutató pavilonjába a japán chef meghívta csapatunkat díszvendégnek. Ott is sok újdonsággal ismerkedhettünk meg.

Számunkra nagyon sok élményt és tanulást jelentett ez a munka. Házigazdáink köszönetéből, a sok vendég elismeréséből joggal gondolhatjuk azt, hogy sikeres volt a részvételünk.

Képek

Várhelyi Miklós